Συχνές Ερωτήσεις

Καλέστε μας στο

Συχνές Ερωτήσεις

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, πληρούν τις προϋποθέσεις των πιστοποιητικών ποιότητας (ISO) και είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Δίνουμε έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας (όπου είναι δυνατόν) βαφές φιλικές προς το περιβάλλον. Δίνουμε έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας (όπου είναι δυνατόν) βαφές φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι βαφές γίνονται σε κλειστούς, ειδικά διαμορφωμένους, χώρους (καμπίνες) εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη προφύλαξη του επίπλου σας από πολλούς εξωγενείς παράγοντες που ενδέχεται να το φθείρουν ή να αλλοιώσουν το τελικό αποτέλεσμα (πχ σκόνη).

Το λούστρο επιδεικνύει την φυσική ομορφιά του ξύλου. Τα νερά του ξύλου καθρεφτίζονται πάνω στην γυαλιστερή επιφάνεια του λούστρου φέρνοντας την φύση μέσα στον χώρο σας. Το λούστρο υπάρχει σε τρεις κατηγορίες.

Το βερνίκη νεφτιού που παρουσιάζει καλή υφή στην επιφάνεια του ξύλου και χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά, το βερνίκι νερού που είναι οικολογικό (φιλικό στο περιβάλλον) και χρησημοποιειται εσωτερικά και εξωτερικά, και το βερνίκι πολιορεθάνης που έχει πολύ καλό φινιρίσμα και χρησιμοποιείται μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Το βερνίκι υπάρχει σε γυαλιστερό σατινέ ή ματ ανάλογα με το είδος της επιφάνειας που θέλουμε να έχουμε.

Η πολυεστερική λάκα επιλέγεται ως  η πιο  δυνατή βαφή  ξύλου που υπάρχει  και διακρίνεται από την στιλπνότητα της και την μεγάλη αντοχή της στην χάραξη του επίπλου. Προσφέρει τέλεια απόδοση σε έπιπλα μπάνιου, κουζίνας, αλλά και των υπόλοιπων επίπλων του σπιτιού.

Λάκα είναι το τελικό βερνίκι, το οποίο με συγκεκριμένη διεργασία αποδίδει τη μεγίστη προφύλαξη ξύλινων επιφανειών, με μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών. Για όσους αναζητούν την ποιότητα και θέλουνε μόνο το καλύτερο για τις ξύλινες επιφάνειες (άψογο φινίρισμα, μεγάλη ανθεκτικότητα, χρωστική σταθερότητα) τότε η λύση είναι η λάκα. Η λάκα υπάρχει σε γυαλιστερή σατινέ ή ματ.

Αναλαμβάνουμε όλα τα στάδια αναπαλαίωσης ξύλινων επίπλων:

    • Αναπαλαίωση ξύλου (επισκευή φθορών, τρίψιμο, κωλύματα καπλαμάδων, αντικατάσταση σάπιων ξύλων, προεργασία βερνικιών, φινίρισμα με ανανέωση ή αλλαγή χρώματος)
    • Αλλαγή ταπετσαρίας επίπλου
    • Αλλαγή τζαμιών & μαρμάρων

Αναλαμβάνουμε εργασίες αναπαλαίωσης επίπλων και εφαρμογής τεχνοτροπιών σε έπιπλα: εργασίες μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, μεμονωμένες εργασίες ιδιωτών, συνεργασίες με επαγγελματίες επιπλοποιούς, ξυλουργούς, αρχιτέκτονες και διακοσμητές χώρου.

Τεχνικές αναπαλαίωσης επίπλων
Κατά την αναπαλαίωση εφαρμόζουμε στα έπιπλα εξειδικευμένες τεχνικές βαφής ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα: λουστράρισμα, λάκες, χειροποίητες πατίνες, ντεκαπέ, ειδικές βαφές ξύλου.

Εάν ενδιαφέρεστε να αναπαλαιώσουμε κάποιο έπιπλό σας, ερχόμαστε στο χώρο σας, κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης του επίπλου, εκτιμούμε το κόστος των εργασιών αναπαλαίωσης και στη συνέχεια, στο εργαστήριό μας, προχωράμε στην πλήρη αποκατάστασή του.

Αναπαλαίωση είναι η διαδικασία που επαναφέρει ένα παλιό έπιπλο σε καινούργιο. Αρχικά αποκαθιστούμε τις φθορές του επίπλου & στη συνέχεια το έπιπλο βάφεται, ώστε να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση ή να του δοθεί νέα όψη.

Οι βαφές κουφωμάτων εξωτερικής χρήσης με οικολογική λάκα νερού είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος που εξασφαλίζει αυξημένη αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.

Στα κουφώματα πραγματοποιείται απεντόμωση και απομάκρυνση όλων των μυκήτων από το ξύλο. Για τη σωστή εφαρμογή της τεχνικής, τα κουφώματα βάφονται σε φούρνο βαφής, αποφεύγοντας την επικόλληση ρύπων, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα του χρώματος στην υπεριώδη ακτινοβολία και τις ακραίες θερμοκρασίες.

Πατίνα ονομάζεται η διαδικασία τεχνιτής παλαίωσης επιφανειών ξύλου για λόγους αισθητικής. Το χρώμα, δηλαδή, μιμείται την όψη της φυσικής οξείδωσης του επίπλου.

Κλασσική πατίνα: Η τεχνική της πατίνας γίνεται με βούρτσες και πινέλα δίνοντας πολλά διαφορετικά αποτελέσματα, όπως διχρωμία, κανονική ή με σβήσιμο, όψη οξείδωσης. Η πατίνα επιλέγεται κυρίως για κλασικά έπιπλα.

Γαλλική πατίνα: Η γαλλική πατίνα είναι το εφέ που ξύνουμε με ειδικά εργαλεία μια η και περισσότερες στρώσεις χρώματος σε διαφορά σημεία του επίπλου δίνοντας μια ακανόνιστη μορφή παλιάς όψης. Η τεχνική της γαλλικής πατίνας εφαρμόζεται σε όλα τα έπιπλα, είτε είναι μοντέρνα, είτε κλασσικά, λάκα ή λούστρο.

Αντικέ: Αντικέ είναι το εφέ παλαίωσης που γίνεται με αερογράφο, κάνοντας σκιές σε διαφορά σημεία του ξύλου. Γίνεται επίσης σε όλα τα έπιπλα, εκτός των δρύινων και δεσποτάκι ξύλων.

 

Tο τέλειο Φινίρισμα για τα έπιπλα σας

Άρης Κοίλαρης / στιλβώσεις / βαφές επίπλων / τεχνοτροπίες / αναπαλαιώσεις από το 1994