Υπηρεσίες

Τομείς Εξειδίκευσης

Παρέχουμε υπηρεσίες και τεχνικές εργασίες πάντα με γνώμονα την αγάπη για το αντικείμενο και την τεχνογνωσία σε κάθε τομέα!

Λούστρα.

Το λούστρο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να αναδείξεις τη φυσική ομορφιά του ξύλου, ενώ παράλληλα του επιτρέπει να αναπνέει. Με τις βαφές νερού επιτυγχάνουμε πιο έντονα χρώματα και αναδεικνύουμε την ζωηρότητα και την διαφάνεια του ξύλου. Βέβαια, η επιλογή του τύπου βαφής πρέπει να γίνεται ανάλογα με την εργασία που επιθυμούμε, την επιφάνεια του ξύλου, τον τύπο του ξύλου και της τεχνικής που θα εφαρμοσθεί.

Βαφές τιτανίου.

Οι βαφές τιτανίου λόγω της ειδικής σύνθεσής τους χρωματίζουν ομοιόμορφα το ξύλο και εξομαλύνουν τυχόν ανομοιοχρωμίες που προκύπτουν από την ύπαρξη δύο ή περισσότερων διαφορετικών ξύλων στο ίδιο έπιπλο. Εφαρμόζονται με πιστόλι και ακολουθεί σκούπισμα με σφουγγάρι ή πανί πριν στεγνώσουν. Επίσης μπορούν να εφαρμοστούν και με σφουγγάρι ή πινέλο. Κατάλληλες για εσωτερική χρήση.

Ντεκαπέ.

Ντεκαπέ ή τεχνική ντεκαπέ είναι µια παραδοσιακή τεχνική χρωματισμού των ξύλων, που εφαρμόζεται ιδίως για διακοσμητικούς λόγους. Η ντεκαπέ είναι μια ειδική τεχνική επεξεργασίας του ξύλου. Το ντεκαπέ έπιπλο βάφεται και στη συνέχεια τρίβεται σε δυο διαφορετικές στρώσεις χρώματος. Με την τριβή εμφανίζονται τα νερά του ξύλου και κάνουν το έπιπλο να μοιάζει παλιακό, χωρίς να είναι! Όταν το έπιπλο είναι όντως παλιό, τρίβεται για να φύγει το βερνίκι και μετά βάφεται με μια ειδική βαφή ντεκαπέ.

Αναπαλαιώσεις .

Η αναπαλαίωση επίπλων αναφέρεται στη διαδικασία, κατά την οποία συντηρούμε, επισκευάζουμε και περιποιούμαστε παλιά έπιπλα, με σκοπό να τα χαίρεστε για περισσότερα χρόνια. Υπάρχουν ,λοιπόν, 3 στάδια για την αναπαλαίωση επίπλων. Το πρώτο στάδιο είναι η συντήρηση, δηλαδή οι ενέργειες που χρειάζονται για να σταματήσει η φθορά του επίπλου. Το δεύτερο στάδιο είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης, όπου το έπιπλο πλέον δεν κινδυνεύει άμεσα από φθορά και καταστροφή. Το τρίτο στάδιο, αλλά και το πιο αγαπημένο, είναι η επανόρθωση της ζημιάς. Στο στάδιο αυτό, το έπιπλο ξαναβάφεται, παίρνει τελική μορφή και μπαίνει ξανά στο χώρο μας! Λοιπόν, θα σε ενδιέφερε να μάθεις πώς μπορείς να αναπαλαιώσεις ένα παλιό, ξύλινο έπιπλο που αγαπάς;

Λάκες.

Η λάκα είναι αγαπημένη επιλογή για τα έπιπλα, σχεδόν σε κάθε σπίτι. Η χρήση αυτού του βερνικιού στο ξύλο είναι μια κοινή πρακτική για να υπάρξει γυαλιστερό φινίρισμα. Αποτελεί μία κομψή και μοντέρνα επιλογή για τα έπιπλα, ενώ παράλληλα μπορεί να δώσει και μία αριστοκρατική πινελιά. Επομένως, για να διατηρηθεί το έπιπλο σε άριστη κατάσταση, πρέπει να βάψετε τα επιπλά σας με λάκα.

Πατίνα.

Τα έπιπλα με πατίνα, με επίστρωση δηλαδή κάποιου χρώματος, προσδίδουν σκιές πάνω στον φόντο του ξύλου και υιοθετούν ένα πιο κλασικό ύφος, διότι δεν αναδεικνύουν μόνο ολόκληρο τον χώρο, αλλά αποκτούν και διαχρονική αξία που δεν φεύγει ποτέ από την μόδα. Πριν βιαστείτε, λοιπόν, να πληρώσετε μία περιουσία για να αντικαταστήσετε ελαφρά τη καρδία ένα παλιό έπιπλο, δώστε του μία ακόμα ευκαιρία να δείξει τον καλύτερό του εαυτό και πιστέψτε μας πως θα έχετε αποκτήσει ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Σφυρήλατο.

Το σφυρήλατο είναι διακοσμητικό και προστατευτικό βερνικόχρωμα που δίνει στη βαφόμενη επιφάνεια την εμφάνιση σφυρηλατημένου μετάλλου. Αποτελεί εύκολη και αποτελεσματική λύση για τη διακόσμηση, ανανέωση και προστασία όλων των μεταλλικών επιφανειών όπως πόρτες, ασανσέρ, κάγκελα, μεταλλικά έπιπλα, κουπαστές, διακοσμητικά μικροαντικείμενα κτλ. Είναι ταχυστέγνωτο και έχει ισχυρή πρόσφυση.

Βαφές κουφομάτων.

Υπάρχει ανάγκη για µεγάλη φυσική αντοχή των κουφωµάτων, κυρίως αυτών που προορίζονται για εξωτερική χρήση, καθώς έρχονται αντιμέτωπα µε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Oι σύγχρονες βαφές των ξύλινων κουφωµάτων είναι υδατοδιαλυτές, δηλαδή έχουν σαν βάση τους το νερό, είναι φιλικές προς το περιβάλλον και µη τοξικές για τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα, είναι ειδικά προσαρμοσμένες για το μεσογειακό κλίμα της χώρας επιμηκύνοντας έτσι σημαντικά το µέσο όρο ζωής των ξύλινων κουφωµάτων.

Άλλες τεχνοτροπίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν η υπηρεσία που ψάχνετε δεν αναγράφεται παραπάνω (π.χ. γυαλιστερά, ειδικά εφέ) και κάποιος συνεργάτης μας θα σας επισκεφθεί, θα μελετήσει τις ανάγκες σας και θα σας προτείνει την ιδανικότερη λύση για τα έπιπλα σας.

Μπορούμε επομένως, να ενημερώσουμε και να συμβουλεύσουμε οποιοδήποτε πελάτη μας για μία τέτοια διεργασία τεχνικής φύσεως. Είναι προφανές ,λοιπόν, πως λατρεύουμε την δουλειά μας και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό από το πιο σημαντικό έργο έως το σημαντικότερο, το δικό σας!

Ενδεικτικά Έργα

Βασική προτεραιότητα μας είναι η προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

370+

Ολοκληρωμένα Έργα

240+

Ευχαριστημένοι Πελάτες

26+

Χρόνια Εμπειρίας